Velkommen inn i nasjonalparken

Norges nasjonalparker har felles design på portaler som markerer inngangen til nasjonalparken. Raet nasjonalpark har fått sin første.

Portalen er et ledd i merkevarestrategien til Norges nasjonalparker, og på Spornes er den plassert helt i tråd med hensikten. Den rammer inn noe av nasjonalparkens kvaliteter og ønsker besøkende velkommen inn i nasjonalparken

Portalen er et ledd i merkevarestrategien til Norges nasjonalparker, og på Spornes er den plassert helt i tråd med hensikten. Den rammer inn noe av nasjonalparkens kvaliteter og ønsker besøkende velkommen inn i nasjonalparken. Foto: Øivind Berg

Nasjonalpark-portalen er på plass på Spornes på Tromøya i Arendal, og etter hvert vil det komme flere portaler i de tre vertskommunene Grimstad, Tvedestrand og Arendal, for Raet nasjonalpark har mange innfallsporter.

Thomas Christian Kiland-Langeland og Einar Fredriksen sørget for at portalen ble plassert riktig og ble solid forankret til underlaget. Her vil portalen stå fast i all slags vær, året rundt og i mange år framover – like solid som grunnfjellet.

Fagdirektør Thomas Christian Kiland-Langeland fra Fylkesmannen i Aust-ogVest-Agder assisterte Einar Fredriksen fra Tromøy når portalen ble heist på plass og montert på Spornes, Tromøy.

Fagdirektør Thomas Christian Kiland-Langeland fra Fylkesmannen i Aust-ogVest-Agder assisterte Einar Fredriksen fra Tromøy når portalen ble heist på plass og montert på Spornes, Tromøy. Foto: Øivind Berg

Disse portalene er felles for alle nasjonalparkene i Norge, og markerer «inngangen» til nasjonalparkene. Portaler og nasjonalpark-logo er designet av arkitekt- og designkontoret Snøhetta, som også har tegnet monumentale bygg som Operaen og biblioteket i Alexandria, samt utsiktspunktet mot fjellet Snøhetta i Dovrefjell nasjonalpark.

Portalene er et ledd i en nasjonal strategi for å tydeliggjøre og markedsføre Norske nasjonalparker under et felles merke, og har høstet internasjonal anerkjennelse. Turister, spesielt utenlandske turister som besøker Norge, ønsker å besøke en eller flere nasjonalparker i løpet av Norgesbesøket. Undersøkelser viser at 80% av turister som besøker Norge har nasjonalparker som reisemål.

Statens vegvesen har skiltet fra E18 til Tromøy og Spornes med brune severdighetsskilt Raet nasjonalpark. Planen er at det også skal skiltes til utvalgte steder i vertskommunene, blant annet til Gjeving i Tvedestrand kommune og til Hasseltangen i Grimstad kommune.

Skilting viser vei til Raet nasjonalpark på Tromøy.

Skilting viser vei til Raet nasjonalpark på Tromøy.