Bli med å rydd våre strender for søppel og plast

Havet er verdens søppelkasse, la oss være flinke å tømme våre strender for søppel som driver i land. Alle som går tur i nasjonalparken og langs alle de andre strendene i vår landsdel opfordres til å ta med seg det som ligger og slenger i strandkanten. Vi ønsker å ha rene strender og et rent og friskt hav.

Det er mye hyggeligere å gå tur langs rene strender, og de fleste steder er det heldigvis rimelig fritt for søppel. Men mellom steiner og tang og tare i fjæresonen skjuler det seg ofte store mengder små plastbiter. Hvorfor ikke gå på søppeljakt neste gang du tar en strandsleng. Foto: Øivind Berg.

VÅRE STRENDER aksjonerer i disse dager, og vi har snakket med Roger Enebom om hvordan vi kan bidra. «Kom gjerne innom Torvgata 7 i Arendal og hent ryddeutstyr. Så er det bare å reise ut å plukke plast. Avfallet blir hentet ved å henvende seg til vår facebookside (facebook.com/VaareStrender/) eller på e-post til vaarestrender@gmail.com eller send en sms til 94 14 89 52.»

Strandryddedagen er et populært tiltak. Mer enn 80 000 har registrert seg som strandryddere på holdnorgerent.no. Og i Raet nasjonalpark vil vi gjerne at alle som er glad i skjærgården bidrar til å holde den ren og fri for plast og annet søppel.