Besøkssenter Raet nasjonalpark 2021 – program:

Besøkssenter Raet nasjonalpark er verd å besøke. Det er samlokalisert med Vitensenteret Sørlandet og utstillingene inviterer til aktivitet, utforskning og lek. I tillegg til aktivitetsprogram i og utenfor senteret, arrangerer Besøkssenter Raet nasjonalpark turer i nasjonalparken. Dette er kanskje den beste måten å bli kjent med naturen og naturverdiene i den marine nasjonalparken – og kanskje våger du å dukke under havets overflate for å få et glimt av naturen under vann.

Vi inviterer alle til å besøke nasjonalparkutstillingene i Vitensenteret Sørlandet i Arendal. Nytt av året er en rekke aktiviteter i regi av Besøkssenter Raet nasjonalpark – både i senteret, men først og fremst i selve nasjonalparken.

Båtturer
Kystruta, «Hagbart Waage» har faste turer fra Arendal til Gjeving (Lyngør) og fra Arendal til Grimstad fra 27. juni til og med 13. august. Hver lørdag fra og med 28. mai arrangeres Vitenturen med avgang fra Vitenkaia på utsiden av Besøkssenter Raet nasjonalpark (Vitensenteret). Dette er en 2,5 timers tur i Raet Nasjonalpark med retur til Vitenkaia. Se mer på nettsiden til Kystruta: Hagbart Waage

Opplev naturen i nasjonalparken
Besøkssenteret arrangerer selv turer både til vanns og på land gjennom våren, sommeren og høsten. Her kan du bli med å lære om geologi, insekter, fugler og selvsagt det mangfoldige livet i havet. I juni og august kan barn bli med marinbiolog og fange skapninger som kryper og svømmer i strandkanten – og bli kjent med og lære om det mangfoldige livet som er rundt oss når vi bader. Besøkssenteret stiller med alt av utstyr. Se programsidene våre for info og påmelding: Opplev nasjonalparken

Besøkssenter Raet nasjonalpark
finner du i Vitensenteret, og her er det en stor flora av unike installasjoner som inviterer til lek, undring, utforsking og læring. Sjekk hva torsken liker best å spise, se hvordan landet har hevet seg gjennom 10 000 år, ta sjøfugl-QUIZen, og test om du er like kjapp som en makrell. Her er det også et saltvannsakvarium med typiske arter fra den marine nasjonalparken. Les mer om Besøkssenteret.

Raet nasjonalpark logo