Hvordan kan vi hindre tap av fiskeredskap og spøkelsesfiske?
Forsker Alf Ring Kleiven og prosjektet «Kampen mot spøkelsesfiske i Raet nasjonalpark» inviterer til åpne informasjons- og innspillsmøter i Tvedestrand, Arendal og Grimstad.
Bli med og del din kunnskap om hvordan tapt fiskeredskap kan finnes og hva som kan gjøres for å hindre tap av fiskeredskap i nasjonalparken og andre sjøområder. Møtene arrangeres av forsker Alf Ring Kleiven fra Havforskningsinstituttet, som samarbeider med dykkere og forvaltningenom et storstilt ryddeprosjekt for å gjøre havbunnen på havbunnen fri for marint søppel. Målet med kampen mot spøkelsesfiske i Raet nasjonalpark er å bevisstgjøre og øke samarbeidet mellom forskere, dykkere og lokalbefolkningen for å rydde Raet nasjonalpark for tapt fiskeredskap og forebygge mot framtidig redskapstap slik at en nullvisjon for tapt fiskeredskap og spøkelsesfiske kan oppnås. I dette arbeidet er innspill fra fiskere og lokalbefolkningen helt avgjørende.
Informasjons- og innspillsmøter
Tvedestrand: Sandøya Vel, mandag 20/1 kl 18.00
Arendal: Canvas Hove, tirsdag 21/1 kl 18.00
Grimstad: Hesnes gartneri, onsdag 22/1 kl 18.00
For mer info om møtene, se kunngjøring i avisen og Facebooksiden «Kampen mot spøkelsesfiske i Raet nasjonalpark»
Viktige spørsmål
Hvor mistes det fiskeredskap?
Hva kan vi gjøre for å redusere tap av fiskeredskap i fremtiden?
Vi henter inn informasjon og prøver å kartlegge områder hvor det står mye tapte redskap og motivere til innsats fra alle for å hindre framtidig redskapstap, sier Kleiven. Prosjektet ledes av Havforskningsinstituttet, men gjennomføres av blant annet Green-Bay AS og en rekke frivillige aktører. Havforskningsinstituttet vil stille med forskere. Hovedoppgaven til instituttet er å dokumentere og planlegge det operasjonelle. Selve opprydningen skal andre gjennomføre.
– Dette prosjektet skal ha overføringsverdi til andre kystområder. Derfor må vi inn med både forskning og dokumentasjon. I tillegg vil det bli invitert aktører fra næringslivet som kan bidra med kompetanse og innovasjon som kan bidra til effektiv opprydning, forklarer Kleiven videre.
. Tapt fiskeredskap fortsetter å fange fisk og skalldyr, og målet med dette tiltaket er å få slutt på denne unødvendige drepingen.
Les mer om prosjektet her.