FADNES går for et hav av muligheter og støtter årets TV-aksjon i kampen mot plast i havet.

FADNES går for et hav av muligheter og støtter årets TV-aksjon i kampen mot plast i havet.

Vi tok med musiker, sanger og låtskriver Einar Fadnes for en tur langs Spornesstranda for å promotere årets TV-aksjon NRK «Et hav av muligheter».

Dette er en tur Einar ofte går for å trekke frisk luft, få mosjon og inspirasjon til nye låter. Han bor med nasjonalparken som nærmeste nabo og er levende opptatt av lyset, landskapet, havet og den livskvalitet det å bo nær havet gir. Han er engasjert i plastrydding med Våre Strender, han jakter på sjøørreten, bruker strendene og båten så ofte han kan, og han deler vår bekymring for marin forsøpling – lokalt og globalt.

Da vi spurte om han kunne tenke seg å være med i en video som ambassadør for TV-aksjonen og komme med en oppfordring til oss alle om å bidra i den nasjonale dugnaden, nølte han ikke. Og vi gjorde det så enkelt som mulig: En spasertur, en mikrofon og et videokamera – og lydsporet fra Shallow Waters, den mest spilte låten fra Fadnes soloalbum, som forøvrig også har et instrumentalspor med tittelen «Spornes». Einar viser privat og yrkesmessig sin kjærlighet til Tromøya og Raet nasjonalpark. Dette gjør han også til en viktig talsmann for Raet nasjonalpark, og vi takker hjertelig for bidraget til å fremme TV-aksjonen «Et hav av muligheter» og vår marine nasjonalpark.

Raet nasjonalpark logo