Besøkssenter Raet nasjonalpark Arendal

Besøkssenteret er samlokalisert med Vitensenteret Sørlandet i Sørlandet kunnskapshavn i Arendal. Her gis informasjon om hele nasjonalparken og verneverdiene, samt informasjon om hvor og hvordan du best kan oppleve den marine nasjonalparken.

Velger du å lære om livet under overflaten, fiskene og de andre sjødyra, se fiskene i saltvannsakvariet bli matet eller lære om istiden og hvordan landet hevet seg etter siste istid, bør du gå inn og oppleve de interaktive utstillingene i senteret. Se også besøkssenterets egen hjemmeside

Her kan du teste ut hvor fort en fisk svømmer, og om du ser forskjell på de hvite sjøfuglene. Foto: Øivind Berg

Hvor kan jeg oppleve nasjonalparken?
Fra Pollen i Arendal går det fergeruter til Hove og Merdø hvor du kan oppleve rullesteinstrender, svaberg med spor etter siste istid og spennende strender for bading og utforskning av livet under vann. Mange av områdene er perfekt for snorkling.

Utstillingen
Utstillingen i Besøkssenteret viser forskjellige sjøfugler, levende fiskearter i tareskogen, Quiz om plast i havet og mye annet spennende å se og gjøre.

Besøkssenter Raet nasjonalpark er samlokalisert med Vitensenteret Sørlandet . Du finner det i Eurekabygget i Kunnskapshavna i Arendal. Foto: Øivind Berg

Raet nasjonalpark logo