Søndag 16. juni åpner Velkomstsenteret for Raet nasjonalpark i Grimstad kommune. Velkomstsenteret for Raet nasjonalpark har fått plass i Hagebruksmuseet på Dømmesmoen, og her finner du informasjon om hvorfor Raet nasjonalpark har fått navn etter et geologisk fenomen og ikke et geografisk navn. Du blir også invitert til å oppleve nasjonalparken langs strendene og i skjærgården innenfor nasjonalparkgrensen.

Raet går i land fra havet i Grimstad ved Hasseltangen og denne brede endemorenen strekker seg som et belte gjennom Grimstad kommune og videre vestover. På Dømmesmoen er det tydelig å se hvordan denne endemorenen har formet landskapet. Velkomstsenteret ønsker publikum velkommen inn i Raet nasjonalpark som strekker seg fra Valørene langs Fevikstrendene til Søm og Hasseltangen. 98% av Raet nasjonalpark er sjø, og store deler av raet ligger under vann. Etter åpningen vil tidligere bygartner Ove Bach ta publikum med på en guidet tur på Dømmesmoen og fortelle om dette unike monumentet fra siste istid.

Informasjonsveggen i kafeteriaen i Norsk Hagebruksmuseum på Dømmesmoen gir informasjon om hvor og hva Raet nasjonalpark er – og hvor den kan oppleves i Grimstad kommune.

Informasjonsveggen i kafeteriaen i Norsk Hagebruksmuseum på Dømmesmoen gir informasjon om hvor og hva Raet nasjonalpark er – og hvor den kan oppleves i Grimstad kommune. Foto: Gunnar Knutsen

Velkommen til åpning av Velkomstsenter for Raet nasjonalpark på Dømmesmoen søndag 16/6 kl. 10–16.

Program for dagen:
11.00 – 16.00
Familieaktiviteter (natursti, konkurranser m.m.)

Kl. 12 – 12.30
Verneverdier i Raet nasjonalpark
Foredrag v/nasjonalparkforvalter Jenny Gulbrandsen

13.00
Åpning av Velkomstsenteret
• Kulturelt innslag v/Jan Bjøranger, fiolinist
• Velkommen. Hvorfor ligger Velkomstsenteret i Grimstad på Dømmesmoen v/Ove Bach, tidl. bygartner og nasjonalparkgeneral
• Betydningen av en nasjonalpark v/nasjonalparkforvalter Jenny Gulbrandsen
• Åpning av Velkomstsenteret v/ordfører Kjetil Glimsdal, Grimstad kommune

14.00
Guidet tur på Raet v/Ove Bach

15.00
Lansering av vinnere av konkurranser

Vi håper å se deg – påmelding er ikke nødvendig.

Arrangør: Raet nasjonalpark, Grimstad kommune, Grimstad Turistkontor og Norsk Hagebruksmuseum på Dømmesmoen.

Raet nasjonalpark logo