Velkomstsenter Raet nasjonalpark Arendal

Vitensenteret Sørlandet i Arendal inneholder også Velkomstsenter Raet nasjonalpark Arendal. Her gis informasjon om nasjonalparkområdene i Arendal kommune, og informasjon om hvor og hvordan du best kan oppleve den marine nasjonalparken.

Velger du å lære om livet under overflaten, fiskene og de andre sjødyra, se fiskene i saltvannsakvariet bli matet eller lære om istiden og hvordan landet hevet seg etter siste istid, bør du gå inn og oppleve de interaktive utstillingene i den marine avdelingen.

Hva spiser torsken? Det er et av mange spørsmål du kan få svar på i Vitensenteret. Foto: Øivind Berg

Her kan du teste ut hvor fort en fisk svømmer, og om du ser forskjell på de hvite sjøfuglene. Foto: Øivind Berg

Hvor kan jeg oppleve nasjonalparken?
Fra Pollen i Arendal går det fergeruter til Hove og Merdø hvor du kan oppleve rullesteinstrender, svaberg med spor etter siste istid og spennende strender for bading og utforskning av livet under vann. Mange av områdene er perfekt for snorkling.

Utstillingen
Utstillingen i Vitensenteret viser forskjellige sjøfugler, levende fiskearter i tareskogen, Quiz om plast i havet og mye annet spennende å se og gjøre.

Vitensenteret Sørlandet i Arendal er også Velkomstsenter Raet nasjonalpark. Du finner det i Eurekabygget i Kunnskapshavna i Arendal. Foto: Øivind Berg

Raet nasjonalpark logo